- Posted: 26 abril, 2017
- By: Biblioteca
- Comments: No Comments
FAMILY RECIPES AND BOOKS CLUB: RECIPE OF THE MONTH (APRIL): APPLE BREAD PUDDING
Recipe by Nanor Rose Demirjian.
Comments :
This recipe is really fun and easy to make and it needs apples!
We hope you have enjoyed the story for this month “To Market, To Market” by Nikki McClure… and also your homemade apple bread pudding.
See you next session!
—
Family Book Club: American Family Food Stories
The Family Book Club will pair food sustainability stories and American children’s literature with short “take home” recipes using food items and ingredients from the text used in each session. All “take home” recipes will be from the United States, focusing on sustainable eating.
During each Family Book Club session, families will listen to and discuss a story with their child and the moderator, addressing topics and big ideas surrounding sustainability and environmental preservation. Families will then return home with their “take home” recipes to engage in a family-focused activity with their child, trying new American dishes and addressing topics from the text. Families and children will complete family photo journals and recipe books to document their collaborative learning experiences and to share their journey with members of the ASM community.
Recommended age groups for planning stage, phase 1: 6-10
Club de lectura familiar: historias sobre comidas de familias estadounidenses
El Club de Lectura Familiar conectará historias sobre sostenibilidad alimentaria y literatura infantil estadounidense con recetas “para llevar a casa”, que contengan alimentos e ingredientes que aparezcan en los textos utilizados en cada una de las sesiones. Todas las recetas “para llevar a casa” serán de los Estados Unidos, centrándose en alimentación sostenible.
En cada sesión del Club de Lectura Familiar, las familias escucharán y discutirán sobre una historia con sus hijos y un moderador, abordando temas e importantes ideas alrededor de la sostenibilidad y la preservación medioambiental. Las familias regresarán a casa con las recetas “para llevar a casa” para realizar una actividad familiar con sus hijos, probando nuevos platos estadounidenses y abordando temas del texto. Las familias y los niños harán un diario con las recetas y las fotos familiares para documentar sus experiencias de aprendizaje colaborativo y compartirlo con los miembros de la comunidad del Espacio Americano en Madrid.
DATOS GENERALES
Dirigido: A familias con niños de 6 a 10 años.
Actividad bilingüe (inglés con un poco de español).
Horario: Una miércoles cada mes de 18:30 a 19:30h en American Space Madrid en el Instituto Internacional
Número máximo de participantes: 15
Search
Categorías
Noticias recientes
-
Becas parciales Ruth Lee Kennedy – Abierta la convocatoria 2025-2026
18 noviembre, 2024 -
Introducing Library League: A Monthly Program for Readers of All Ages By Hilary Misle
12 noviembre, 2024 -
Halloween Concert: The Louisiana Cats. An Interview with D.D. Dunn
4 octubre, 2024