- Posted: 11 junio, 2018
- By: Biblioteca
- Comments: No Comments
Family Book Club – Recipe of the month (June): Granola
We hope you have enjoyed the story for this month «Oliver’s Fruit Salad» by Vivian French and Alison Bartlett … and also your homemade granola following Nanor’s recipe. Don’t forget to send us your testimonies to biblioteca@iie.es.
You can also download it in PDF format.
The Family Book Club pairs food stories from the American children’s literature with short “take home” recipes using food items and ingredients from the text used in each session. All “take home” recipes are from the United States, focusing on healthy sustainable eating.
During each Family Book Club session, families listen to and discuss a story with their child and the moderator, addressing topics and big ideas surrounding it. Families then return home with their “take home” recipes to engage in a family-focused activity with their child, trying new American dishes and addressing topics from the text.
Families and children complete family photo journals and recipe books to document their collaborative learning experiences and to share their journey with members of the ASM community. Don’t forget to send us your experience testimonies and pictures to aalonso@iie.es!
**
El Club de Lectura Familiar conecta historias de la literatura infantil estadounidense con recetas “para llevar a casa”. A partir de los cuentos elegidos las sesiones procurarán centrarse en aspectos de una alimentación sana y sostenible. Los libros de este ciclo buscan introducir a los participantes en usos, costumbres y alimentos que caracterizan la cultura estadounidense así como aspectos gastronómicos de algunas festividades.
En cada sesión del Club de Lectura Familiar, las familias escuchan y participan de la historia del mes introducida por un moderador estadounidense, abordando además temas alrededor cuento. Después se explicará la receta del mes y los trucos para hacerla. Los participantes intentan realizarlas como una actividad en familia, probando nuevos platos estadounidenses y abordando temas del texto.
Con los testimonios recibidos de las experiencias culinarias de las familias se creará un recetario que documente sus experiencias de aprendizaje colaborativo y permita compartirlo con el resto de los miembros de la comunidad del Espacio Americano en Madrid.
Edades de los participantes: de 6 a 8 años.
Actividad en inglés con un poco de español cuando sea necesario.
Horario: un miércoles al mes de 18:30 a 19:30 h. (nuevo horario de marzo a junio) en la biblioteca del Instituto Internacional.
Search
Categorías
Noticias recientes
-
Becas parciales Ruth Lee Kennedy – Abierta la convocatoria 2025-2026
18 noviembre, 2024 -
Introducing Library League: A Monthly Program for Readers of All Ages By Hilary Misle
12 noviembre, 2024 -
Halloween Concert: The Louisiana Cats. An Interview with D.D. Dunn
4 octubre, 2024